Jeśli przepis od @datesandavocados 💛 to musi być to pyszne połączenie daktyli i awokado 🌴🥑 Raw brownie z awokado to nasza propozycja na weekend ☀
Polewa
- ✔ 1/4 szklanki mleka z orzechów nerkowca bądź innego mleka roślinnego,
- ✔ połowa dużego, dojrzałego awokado,
- ✔ 1/2 szklanki kakao,
- ✔ 3 łyżki musu kokosowego,
- ✔ 4 łyżki syropu daktylowego #pterodaktyl,
- ✔ 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego,
- ✔ 1 łyżka oleju kokosowego,
- ✔ szczypta soli himalajskiej.
Warstwa Brownie
- ✔ 1+1/2 szklanki orzechów pecan,
- ✔ 2 szklanki orzechów włoskich,
- ✔ 2 szklanki pasty daktylowej #pterodaktyl,
- ✔ 1/4 szklanki kakao,
- ✔ 1/4 szklanki ziaren kakaowca,
- ✔ laska wanilii (nasiona),
- ✔ 2 łyżeczki oleju kokosowego,
- ✔ łyżeczka tahini,
- ✔ 1/4 łyżeczki soli himalajskiej.
Wykonanie Brownie
- Umieść orzechy pekan i orzechy włoskie razem i zblenduj.
- Dodaj kakao w proszku i sól mieszaj do połączenia. Przenieś do dużej miski i odłóż na bok.
- Dodaj pastę daktylową #pterodaktyl, tahini, wanilię i olej kokosowy do robota kuchennego i mieszaj aż utworzy się pasta.
- Za pomocą rąk połącz suche oraz mokre składniki.
- Dodaj ziarna kakao i ponownie mieszaj , aż dobrze połączą.
- Przenieś do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
- Uciskać ciasto palcami, aż będzie twarde i dobrze rozmieszczone.
- Odłóż do lodówki.
Polewa
Połączyć wszystkie składniki i zblendować na gładką masę. Użyj łopatki, aby rozłożyć polewę na brownie i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny przed pocięciem na kwadraty.
Smacznego!