From Our Blog

BROWNIE Z AWOKADO

Jeśli przepis od @datesandavocados 💛 to musi być to pyszne połączenie daktyli i awokado 🌴🥑 Raw brownie z awokado to nasza propozycja na weekend ☀

Polewa

  • ✔ 1/4 szklanki mleka z orzechów nerkowca bądź innego mleka roślinnego,
  • ✔ połowa dużego, dojrzałego awokado,
  • ✔ 1/2 szklanki kakao,
  • ✔ 3 łyżki musu kokosowego,
  • ✔ 4 łyżki syropu daktylowego #pterodaktyl,
  • ✔ 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego,
  • ✔ 1 łyżka oleju kokosowego,
  • ✔ szczypta soli himalajskiej.

Warstwa Brownie

  • ✔ 1+1/2 szklanki orzechów pecan,
  • ✔ 2 szklanki orzechów włoskich,
  • ✔ 2 szklanki pasty daktylowej #pterodaktyl,
  • ✔ 1/4 szklanki kakao,
  • ✔ 1/4 szklanki ziaren kakaowca,
  • ✔ laska wanilii (nasiona),
  • ✔ 2 łyżeczki oleju kokosowego,
  • ✔ łyżeczka tahini,
  • ✔ 1/4 łyżeczki soli himalajskiej.

Wykonanie Brownie

  1. Umieść orzechy pekan i orzechy włoskie razem i zblenduj.
  2. Dodaj kakao w proszku i sól mieszaj do połączenia. Przenieś do dużej miski i odłóż na bok.
  3. Dodaj pastę daktylową #pterodaktyl, tahini, wanilię i olej kokosowy do robota kuchennego i mieszaj aż utworzy się pasta.
  4. Za pomocą rąk połącz suche oraz mokre składniki.
  5. Dodaj ziarna kakao i ponownie mieszaj , aż dobrze połączą.
  6. Przenieś do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  7. Uciskać ciasto palcami, aż będzie twarde i dobrze rozmieszczone.
  8. Odłóż do lodówki.

Polewa

Połączyć wszystkie składniki i zblendować na gładką masę. Użyj łopatki, aby rozłożyć polewę na brownie i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny przed pocięciem na kwadraty.

Smacznego!