From Our Blog

MATCHA BROWNIE

Weekend bez czekolady to weekend stracony😜mega smaczny raw, czekoladowy brownie z matcha inspirowany @datesandavocados 🥑

Warstwa czekoladowa

  • ✔ 2 szklanki orzechów włoskich,
  • ✔ 2 szklanki orzechów pekan,
  • ✔ 2 szklanki pasty daktylowej #pterodaktyl,
  • ✔ pół szklanki kakao,
  • ✔ 2 łyżki ziaren kakaowca,
  • ✔ 2 łyżeczki esencji waniliowej,
  • ✔ 2 łyżeczki oleju kokosowego,
  • ✔ szczypta soli.

Warstwa matcha

  • ✔ 3/4 szklanki orzechów nerkowca namaczanych przez 6 godzin,
  • ✔ łyżka masła z nerkowców,
  • ✔ 3 łyżki mleka migdałowego,
  • ✔ 3 łyżeczki proszku matcha,
  • ✔ 2 łyżki syropu daktylowego #pterodaktyl,
  • ✔ 2 łyżki rozpuszczonego masła kakaowego,
  • ✔ 1/4 łyżeczki esencji waniliowej,
  • ✔ szczypta soli.

Składniki na warstwę czekoladową (poza ziarnami kakaowca) miksujemy na wysokich obrotach, do momentu uzyskania gładkiej masy. Następnie dodajemy ziarna kakaowca, które delikatnie miksujemy aby pozostawić chrupką konsystencję. Przekładamy masę do formy i wkładamy do zamrażalnika. Składniki warstwy matcha (poza masłem kakaowym) miksujemy na gładką masę. Dodajemy masło, które łączymy z pozostałymi składnikami. Układamy masę matcha na warstwę czekoladową i dodatkowo oprószamy odrobiną matcha. Ciasto można przechowywać do 4 dni w lodówce.

0 Comment

Leave a Comment
Your email address will not be published.